Ardennen.reismee.nl

Middeleeuwse feesten op kasteel La Roche

Ondanks de buitjes telkens was het toch erg gezellig in La Roche. Dit weekend waren er de middeleeuwse feesten op het kasteel in La Roche. In het dorpje zelf was er ook middeleeuwse markt met allerlei handwerkslieden zoals een pottenbakker, sieradenmaker, nougat en noten brander, honing maker, zeep en luchtjes kraam alsmede kraampjes in Gothic of Indiase stijl.

Kars heeft leren boogschieten met een echte pijl en boog en deed dat geheel in stijl met Middeleeuws tintje op een rieten doel (zonder appel).

In het kasteel was het een drukte van jewelste. Het stond vol met kraampjes waarbij er allerlei straatartiesten optraden zoals de nar en de troubadour, een goochelaar en er liepen natuurlijk over ridders en jonkvrouwen en ander volk rond in gepaste kledij.

We zagen ridders optreden en hebben verschillende dans en muziekgroepen gezien. Ondertussen natuurlijk ook het kasteel bekeken althans wat er van over is want het is meer een ruïne ondertussen dan een kasteel.

Het was echter erg leuk met deze opzet om te bezoeken. Er was genoeg te zien en te beleven. Van kaligrafie, handwerken, koken, een smidse, leerbewerken en hoe ze leefden toentertijd.

Reacties

Reacties

Ruben

Leuke activiteit, is dit een jaarlijks evenement ?

Met vriendelijke groeten,
Ruben
www.belgischeardennnen.net

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!